SVT:s nya julkalender är fenomenal!

SVT:s nya julkalender år 2019 (Panik i tomteverkstan) är ett jä’la mästerverk!

d

I år skriver flera föräldrar på SVT:s Facebooksida att kalendern porträtterar tomten på ett sätt som kan leda till att barnen slutar tro på att tomten finns.

Vilket jag tycker ändå är bra, för att ljuga för barnen om Jultomten är nästan lika illa som att ljuga för dem när det gäller politik! Vilket de redan har gjort. Men tillbaka till saken: Jag kan inte förstå hur SVT, kan göra en bra julkalender.

År 2013 så fick vi se en genuint bra julkalender. Jag tycker att det har gått neråt där ifrån, en exponentiellt negativ tillväxt av sugighet e’ vad det e’.

df

Men, nu så har SVT, äntligen, gjort en bra julkalender. Det är svårt att ha bra humor i dagens samhälle, inte bara i Svergie. Jo utan i hela jävla världen. Synd, det är en bra anledning att bli deprimerad. Inte att Kalle kallade din tröja ful för ett år sen!

”Att i första avsnittet säga att tomten inte finns och att det är vuxna som klär ut sig blev för mycket för oss.” skriver en vuxen till SVT… Va?

I första avsnittet sa Jultomten (på ett ungefär) ”Nästan alla föräldrar klär ut sig till mig på julafton, dåligt dessutom! Men jag, den riktiga varan, den riktiga tomten” … något så där. Vilket betyder att tomten finns, bara att det är ens föräldrar som klär ut sig, och låtsas vara honom. Alltså att Jultomten finns… En stund senare säger han också (ish) ”Vi måste se till så att ungarna inte skär sig på pappret när de ska öppna paketet.”.

Vilket är väldigt roligt med tanke på att barn, och vuxna, är rejält mycket fjolligare än vad de var förr. Och sedan, ännu ett bra skämt, är att Post Norr (Post Nord) har slarvat bort alla önskelistor i posten! Vilket de så klart alltid gör. Som i verkligheten.

Anledningen till att den är så bra och har mycket vuxenhumor i sig är troligtvis för att den regisserades av Fredde Granberg och någon annan snubbe. (Thomas Claesson) Jag vet bara att Fredde Granberg spelade Ragge i Ronny och Ragge, och regisserade den med.

 

Sanningen är att de som skriker högst är de som hörs.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.